Dacă mă abonez la Travlocals voi fi promovat și în social media?

 

Conturile noastre de social media promovează atât gazdele partenere, cât și peisaje sau atracții turistice din România. În decurs de un an, majoritatea partenerilor noștri au beneficiat de multiple promovări gratuite. Nu percepem bani pentru această promovare, dar nici nu putem garanta unei gazde apariția. 

Pentru a-ți crește șansele să fii promovat, asigură-te că generezi un conținut media cât mai spectaculos.

Chiar dacă avem o comunitate de peste 150k urmăritori pe toate conturile noastre de socializare (Travlocals și Wildventure), adesea turiștii țintă nu se află acolo. De cele mai multe ori, clienții care achiziționează astfel de servicii nu au timp pentru social media.

Traficul din social media reprezintă maxim. 20% din traficul nostru total, acest gen de trafic relevând mai mult curiozitatea, decât intenția de achiziție.

Traficul calitativ este traficul direct (accesare directă a site-ului), traficul organic din Google, acolo unde avem poziții foarte bune (incluzând și site-ul Wildventure.ro, care ne aparține) sau traficul din newsletter, acesta fiind generat de clienți care au mai rezervat prin platformă.

De asemenea, am observat că postările din social media nu sunt sincronizate cu rezervările. Indiferent prin ce modalitate ajunge clientul în platformă, acesta va alege oferta potrivită.

Așadar, noi generăm cât mai mult trafic în platformă, tu asigură-te că ai o oferta cât mai atractivă.

 


 

Dacă vreau să anulez abonamentul înainte ca acesta să expire, mi se rambursează banii pe perioada rămasă?

 

Abonamentul este valabil pe 1 an întreg. Anularea acestuia înainte de termen nu implică rambursarea banilor pe intervalul neconsumat.

 


 

Pot plăti în mai multe tranșe?

 

Momentan, abonamentul se achită într-o singură tranșă pe întreaga perioadă contractuală.

 


 

Vreau să mă abonez pe o perioadă mai scurtă. Este posibil?

 

Nu este posibil. Abonamentul Travlocals a fost special conceput pentru a oferi gazdelor o oportunitate accesibilă de a obține reclamă pe întreaga perioadă a anului. 

 


 

Administrez mai multe unități de cazare? Le pot lista pe același abonament?

 

Abonamentul Travlocals se încheie pe unitate, pe an. Listarea mai multor unități în cadrul aceluiași abonament nu este permisă.

Dacă deții mai mult de 3 unități de cazare, pe care vrei să le listezi pe Travlocals, contactează-ne și vom încerca să îți facem o ofertă personalizată.

Dacă ai o unitate de cazare cu mai multe subunități (ex: camere, bungalow-uri, corturi), pot fi listate pe același abonament, listând o unitate principală, la care se asigneaza unitățile secundare.

 


 

Îmi pot face singur listările?

 

Da, îți poți face singur listările, după ce ai achitat abonamentul Travlocals. Vei avea propriul cont și acces complet la toate funcțiile platformei.

Dacă ai nevoie de ajutorul nostru pentru realizarea listării, va trebui să achiți extra taxa de listare, în funcție de tiparul serviciilor pe care le oferi. Tariful este de 15 Eur/unitate închiriată integral și 30 Eur/unitate închiriată pe subunități.

Pentru că noi să îți realizăm listările, trebuie să ne furnizezi în prealabil toate informațiile solicitate pe mail. La final, îți vom preda contul complet, urmând ca tu să-l verifici și să operezi eventuale modificări. Ulterior, vei fi singurul responsabil de administrarea lui.

 


 

Rezervările sunt necomisionate?

 

În noua formă de parteneriat, gazda va avea afișat contactul direct, astfel încât turiștii să poată rezerva în afara platformei, necomisionat.

Dacă turistul va dori să rezerve prin platformă, cu garanția securității plății din partea Travlocals, rezervarea va fi comisionată cu 10% din valoarea totală.

Comisionul va fi suportat de client, întrucât gazda va putea majora tariful cu 10% pentru rezervările făcute prin sistemul nostru.

Așadar, gazda nu va trebui să suporte niciun cost suplimentar, indiferent de modalitatea prin care turistul alege să rezerve.

 


 

Dacă turistul rezervă prin Travlocals, când primesc banii pe rezervare?

 

Toate sejururile care au loc în luna curentă vor fi achitate luna ulterioară, în intervalul 1-15 ale lunii.

Facem asta pentru a simplifica procesul de plată și pentru a putea gestiona noi eventuale refund-uri, în caz de anulări ale rezervărilor, în funcție de politicile de anulare pe care și le setează gazdele.

Comisionul de 10% se reține la sursă, gazda primește diferența de 90%, împreună cu factura pe comision. Gazda facturează integral rezervarea către client.

 


 

Care este fluxul unei rezervări achitate prin platformă?

 

Clientul trimite solicitarea de rezervare prin intermediul sistemului Travlocals.

Gazda este notificată instant prin email și sms să o aprobe sau să o respingă, având un termen de max. 24h. 

Dacă solicitarea nu este procesată în 24h, aceasta se anulează. 

Odată ce solicitarea a fost aprobată de gazdă, clientul este instant notificat să o achite integral într-un termen de max. 48h. În intervalul de 48h calendarul rămâne blocat automat.

Dacă clientul nu achită în termenul respectiv, rezervarea se anulează automat și calendarul se deblochează.

 


 

Cine se ocupă de administrarea contului de gazdă?

 

Fiecare gazdă va primi acces la propriul cont, iar responsabilitatea administrării lui îi va reveni în totalitate.

Gazda va putea să își actualizeze singură tarifele și disponibilitățile, descrierile, fotografiile și orice alte informații oferite prin intermediul platformei. 

Chiar dacă nu mai este o obligație, recomandarea de actualizare promptă a tarifelor și disponibilităților rămâne, în special pentru gazdele care doresc să acceseze publicul străin sau publicul român digitalizat. 

Utilizatorii digitalizati sunt foarte sensibili la informațiile incorecte, consumatoare de timp. Este probabil ca utilizatorii respectivi să prefere plata prin platformă, acest lucru fiind posibil doar dacă tarifele și disponibiltiatile sunt actualizate.

 


 

Pot accepta rezervări doar telefonic sau prin whatsapp?

 

Da, o poți face, dar nu este indicat.

Dacă vrei să atragi turiști de calitate, va trebui să le oferi posibilitatea să rezerve cu ajutorul tehnologiei, simplificând procesul și economisind timp. 

Asta implică actualizarea promptă a informațiilor din partea gazdei, în special, tarifele și disponibilitățile.

 


 

Travlocals garantează că voi avea rezultate?

 

Din păcate, Travlocals nu poate garanta rezultatele tale pentru că acestea depind de factori pe care noi nu îi putem controla.

Raportul calitate/preț sau raportul cerere/ofertă sunt principalii factori care influențează performanța ta.

Noi doar îți oferim vizibilitate sporită în fața unei audiențe selecte, care consumă constant serviciile similare ale altor gazde.

Facem asta timp de 1 an de zile, suficient ca tu să performezi dacă oferta ta este una vandabilă.